ثبت برند شرکت
برند، علامتی اختصاری است که هر شرکت برای معرفی محصول و خدمات خود از آن بهره می برد. در حقیقت یک شرکت یا یک محصول را می توان با برند و علامت تجاری مربوط به آن شناخت. به عبارت سـاده تر، می توان گفت با ثبت برند، یک شرکت به مشتریان خود معرفی می گردد.
اولین اقدام هر شرکت بعد از ثبت خود یا حتی قبل از تولید یک محصول، ثبت علامت تجاری می باشد، که براساس ضوابط و قوانین مندرج در قوانین مربوط به ثبت علائم و اختراعات، این فرآیند صورت می پذیرد.
شخص متقاضی ثبت برند و ثبت علامت تجاری باید در هر زمینه ای که مجوز فعالیت دارد علامت را در همان زمینه ثبت کند.
اگر علامت را به صورت فارسی ثبت کرده دیگر نیازی به کارت بازرگانی ندارد و گاها می توان با داشتن جواز تاسیس یا کسب یا هر مجوزی که نشان دهنده فعالیت شما در آن حوزه باشد، برند فارسی را ثبت نمود. ولی اگر علامت تجاری شما به صورت لاتین باشد باید کارت بازرگانی یا کارت عضویت اتاق بازرگانی را بگیرد. این علامت نباید مشابه ای داشته باشد.
استعلام برند قبل از ثبت
شما قبل از ثبت برند یا اسم یا هر علامت تجاری باید بررسی کنید که آیا این برند قبلا ثبت شده است یا خیر؟ چنانچه یک نام یا یک علامت تجاری در حوزه فعالیت شما قبلا ثبت شده باشد شما نمی توانید دیگر آن نام را برای خود به ثبت برسانید.
یعنی اینکه چنانچه یک نام شبیه نام درخواستی شما، قبلا توسط شخص یا شرکت دیگری، حوزه فعالیت شما، ثبت شده باشد، شما دیگر قادر به ثبت آن نخواهید بود.
برای جلوگیری از هدر رفت وقت و هزینه، بهتر است استعلام برند قبل از ثبت از سایت سامانه مالکیت معنوی گرفته شود تا مطمئن شوید که مشابه برند شما قبلا ثبت نشده است. استعلام برند فرآیندی تخصصی و بر اساس تجارب پیشین می باشد، به همین خاطر ما به شما پیشنهاد می کنیم که به صورت رایگان این کار را به ما واگذار کنید.
مدارک لازم جهت ثبت برند
مدارک لازم جهت ثبت برند و علائم تجاری، با توجه به برند شخصی یا شرکتی بودن متفاوت می باشد.
مدارک لازم جهت ثبت برند شخصی ( حقیقی )
تصویر مدارک شناسایی فرد متقاضی ( شناسنامه و کارت ملی)
گواهی امضا از دفترخانه اسناد رسمی
ارائه مجوز فعالیت در حوزه مورد نظر ( جواز کسب یا جواز تاسیس یا ای نماد یا هر پروانه فعالیت معتبر )
کارت بازرگانی ( در صورتی که برند لاتین باشد )
مدارک لازم جهت ثبت برند شرکتی ( حقوقی)
تصویر مدارک شناسایی مدیرعامل ( شناسنامه و کارت ملی)
ارائه آگهی تاسیس شرکت ( حوزه فعالیت برند باید در موضوع فعالیت شرکت قید شده باشد )
کارت بازرگانی ( در صورتی که برند لاتین باشد )
در صورتی که وکیل و نماینده رسمی شرکت، کار ثبت علامت تجاری را انجام می دهد، می بایست مدارک نماینده قانونی نیز تهیه و ارائه گردد.
نکته 1: چنانچه متقاضی در برند خود از حروف انگلیسی استفاده کرده باشد، می بایست کپی کارت بازرگانی خود را تحویل دهد؛ در غیر این صورت نیازی به تحویل آن نیست.
نکته 2: اگر نمونه ارائه شده برند یا علامت تجاری، به صورت سه بعدی باشد، باید نمونه تصویرگرافیکی شش زاویه ای از آن تهیه شود.