شبکه های اجتماعی

مدیریت شبکه‌های اجتماعی، مسیری کم هزینه برای رشد سریع یک برند در بازار است. این کانال ارتباطی درصورت اجرای صحیح، می‌تواند یک برند را به قله موج رسانه برساند. اما در صورتی که به درستی اجرا نشود، چهره آن را برای همیشه مخدوش خواهد کرد.

درواقع، بازاریابی و مدیریت شبکه‌های اجتماعی، ترکیبی از هنر شناخت موج بازار و تسلط بر رسانه است. شما با تسلط بر رسانه و تلفیق خلاقیت با تحلیل روندهای اجتماعی، می‌توانید پیام برند خود را به بهترین شکل به مخاطبان خود مخابره کنید.

شبکه‌های اجتماعی یا به بیان بهتر رسانه‌های اجتماعی امروز به بخشی حیاتی از بازاریابی دیجیتال تبدیل شده‌اند. این ابزارها مزایای زیادی برای جذب مخاطب دارند و البته مانند تمام اجزاء دیگر این ترکیب، نیاز به دقت و مدیریت حرفه‌ای دارند. دلیل اهمیت این شبکه‌ها در قدم اول، فعالیت بالای مخاطبان بالقوه‌ی همه‌ی کسب‌وکارها در آنها است. در نتیجه آنها تمایل دارند تا محتوای منتشر شده توسط برندها را نیز مطالعه کنند و بیش از محتوای تبلیغاتی به آن اهمیت می‌دهند.

انتخاب پلتفرم مناسب رسانه‌های اجتماعی

پیش از برنامه‌ریزی جامع برای مدیریت رسانه‌های اجتماعی باید بهترین شبکه‌ی اجتماعی برای فعالیت کسب‌وکار را انتخاب کنید. در ادامه به معرفی کلی هریک از شبکه‌های اجتماعی، نوع محتوای آنها و مزایای هر یک برای کسب‌وکارها می‌پردازیم:

فیسبوک: این شبکه‌ی اجتماعی ماهانه بیش از ۲ میلیارد کاربر فعال دارد که گستره‌ی عظیمی از انواع علاقه‌مندی‌ها را شامل می‌شود. بعلاوه تنوع جنسیتی و سنی در این شبکه‌ی اجتماعی قوی است. با وجود محدودیت‌های این شبکه‌ی اجتماعی در ایران و همچنین کاهش علاقه‌مندی به آن در سال‌های گذشته، فیسبوک هنوز منبعی مناسب برای کسب‌وکارهایی با جامعه‌ی هدف بزرگ و حتی جهانی است.

اینستاگرام: اینستاگرام در سال‌های گذشته محبوبیت بالایی نزد کاربران ایرانی پیدا کرده است. علاوه بر این آمار کاربران این شبکه‌ی اجتماعی تصویر محور در جهان نیز روز به روز در حال افزایش است. این پلتفرم بهترین انتخاب برای کسب‌وکارهایی است که محتوای بصری زیادی اعم از عکس و ویدیو تولید می‌کنند. از لحاظ مخاطب نیز عمده‌ی کاربران این شبکه‌ی اجتماعی جوانان هستند و زنان بیش از مردان در آن فعالیت می‌کنند. اینستاگرام برای کسب‌وکارهایی با محصولات در زمینه‌ی مد، سبک زندگی، هنر و صنایع مبتنی بر هنر‌های بصری بهترین گزینه است.

توییتر برای انتشار خبرها و پیگیری ترندها مفید است

توییتر: توییتر ماهانه بیش از ۳۰۰ میلیون کاربر فعال در سرتاسر جهان دارد و بیشتر به‌عنوان شبکه‌ی اجتماعی اخبار و ترندهای جهانی شناخته می‌شود. این پلتفرم برای کسب‌وکارهایی که علاقه‌مند به شرکت در بحث‌های روز صنعت خود هستند مناسب است. علاوه بر آن می‌توان از توییتر برای اشتراک اخبار و محتوای جدید مرتبط با کسب‌وکار با مخاطبان استفاده کرده و آنها را به برند علاقه‌مند کرد.

لینکدین: شبکه‌ی اجتماعی اختصاصی کسب‌وکارها را می‌‌توان بهترین انتخاب برای سازمان‌هایی با روش کاری B2B در نظر گرفت. شرکت‌هایی که قصد هدف‌گیری هر نوع از کسب‌وکارهای دیگر را دارند می‌توانند از این سرویس استفاده کنند. با استفاده از لینکدین می‌توانید افراد را بر اساس نوع کسب‌وکارشان، صنعت یا عنوان شغلی پیدا کرده، محتوا به اشتراک بگذارید و با آنها ارتباط برقرار کنید.

یوتیوب: یوتیوب و مدل ایرانی آن یعنی آپارات بهترین مکان برای به اشتراک‌گذاری محتوای ویدیویی بلند هستند. یوتیوب دومین موتور جستجوی بزرگ جهان است و می‌توان با انتشار محتوا در آن، امید زیادی به دیده شدن توسط مخاطبان مختلف و جذب علاقه‌مندی آنها داشت. این سرویس خدمات میزبانی نامحدود را برای ویدیوهای شما تامین می‌کند و در نتیجه می‌توانید حداکثر استفاده را از قدرت محتوای ویدیویی داشته باشید.

پینترست: این شبکه‌ی اجتماعی نیز با تمرکز روی محتوای تصویری و به اشتراک گذاشتن محتوای جذاب تاسیس شده است. محتوای این شبکه در سال‌های فعالیت عموما روی مسائلی همچون ساخت مصنوعات خانگی، بازسازی و طراحی دکوراسیون، غذا، بدنسازی، مد و موارد مشابه متمرکز بوده است. اگر کسب‌وکار شما خدمات و محصولاتی با محوریت نمایش بصری عرضه می‌کند، پینترست انتخاب مناسبی خواهد بود.

برنامه‌ریزی زمانی انتشار محتوا

یکی از مهم‌ترین فاکتورهای مدیریت موفق شبکه‌های اجتماعی، ثبات و پایداری در حضور در آنها است. اگر می‌‌خواهید علاقه‌مندی کاربران و افزایش فالورهای شما پایدار باشد، باید ثبات در انتشار محتوای باکیفیت را اصل اساسی فعالیت خود بدانید. برای رسیدن به این هدف باید یک برنامه‌ریزی جامع داشته باشید تا زمان انتشار، نحوه‌ی ارسال، نوع محتوا و شبکه‌ی مورد نظر اجتماعی را با جزئیات کامل توضیح دهد.

ثبات در انتشار محتوا کلید اصلی موفقیت و جذب مخاطب دائمی است

برای رسیدن به این برنامه‌ریزی می‌توانید یک تقویم کاری برای تیم محتوای خود در نظر بگیرید و برای نظارت بر کار آنها نیز از همین ابزار استفاده کنید. تقویم سردبیری بازاریابی محتوا را می‌‌توان با ابزارهای مختلف مانند تقویم گوگل طراحی کرد و بسته به نیاز کسب‌وکار آن را شخصی‌سازی کرد. حتی می‌توانید لینک محتوای منتشر شده در هر شبکه را نیز در این تقویم قرار دهید تا نظارتی جامع بر کمپین‌های رسانه‌های اجتماعی داشته باشید.

در خبرنامه ما عضو شوید.

با دوستان خود به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *